COVID-19 OG SMITTEVERN

HVORDAN GJENNOMFØRE BATTERIJAKTEN PÅ SMITTEVERNSVENNLIG VIS:

Selv om tiltak i tilknytning til Covid-19-pandemien er nedjustert, må det tas forbehold om at smittesituasjonen er i stadig endring, som også kan føre til justeringer i kampanjen. Vi vil følge Folkehelseinstituttet (FHI) sine råd og anbefalinger for å gjøre Batterijakten 2022 så trygg og inkluderende som mulig.

  • I de tilfellene der det er høyt smittetrykk i lokalmiljøet, anbefales elevene å finne alternative måter å samle inn batterier, som ikke innebærer direkte kontakt med andre. For eksempel henge opp plakater i nærområdet eller legge en lapp i postkassen til naboene om at batterier ønsker og kan leveres til eleven på avtalt innsamlingssted, last ned brevmal her. Husk å informere om at batteriene må teipes for å unngå brannfare og sørg for at overleveringen skjer uten direkte kontakt.

  • Ikke gå samlet som klasse for å levere batteriene dere har samlet inn på Clas Ohlson eller på gjenvinningsstasjonen. Det bør enten være læreren som gjennomfører innleveringen eller andre relevante kontaktpersoner.

  • I tilfelle hjemmeskole, er en god løsning at elevene løser ukesoppdragene på egenhånd, tar bilde og sender til deg som er lærer. Bildene kan dere samle i en kollasj, som lastes opp på Min Side. Det finnes mange enkle apper som kan hjelpe deg som lærer med dette. Ta kontakt med oss i Miljøagentene om dere trenger hjelp.

  • Vask alltid hendene grundig etter å ha håndtert batterier, især i de tilfeller man samler inn batterier fra andre husstander.

  • I tilfelle hjemmeskole, kan elevene fremdeles samle inn batterier. Finn den løsningen som passer dere best, men vi anbefaler at elevene videreformidler hvor mange kilo de har samlet inn til deg som lærer og får hjelp av foreldre til å levere inn batteriene til gjenvinning

  • Ettersom smittesituasjonen er ulik fra sted til sted i landet, kan det være regionale forskjeller på bestemmelser og åpningstider på gjenvinningsstasjoner og Clas Ohlson-butikker. Sjekk hva som gjelder for din lokale Clas Ohlson-butikk her eller gå inn på kommunens hjemmeside for å finne informasjon om gjenvinningsstasjoner i nærområdet.*

  • Hvis noe er uklart, eller dere har et problem med smittevern og innlevering av batterier. Ta kontakt med oss på batterijakten@miljoagentene.no.

NB: Husk at batteriene må teipes og oppbevares på brannsikkert vis frem til de kan leveres til gjenvinning!

Poeng­kalkulator

Poeng for batterier

0 kg pr elev á 100p

0p
+

Poeng for oppdrag

Oppdrag 1
Oppdrag 2
Oppdrag 3
0p
+

Totalt

0p
Lukk
Laster inn